HTML

Satira si umorul

Kdo je to osmák degu ? Norinka, terinka, šmudlík, mláďátka, piškůtek.

Friss topikok

Linkblog

A BIOS szféra

2010.08.25. 23:52 guga

 A BIOS szféra

5Móz 32,40
Mert felemelem kezemet az égre, és ezt mondom: Örökké élek én!

Utazzunk előre 100 évet. Talán akkor is lesz inteligens power gomb, ha nem az akaratukkal fogják irányítani a gépeket, vagy a gépek őket. Ki tudja?
Képzeld el a Prohardvert 2110-ben, remélem ugyanaz a design, ismerős környezet.
Mennyit, vagy mit adnál egy óra netezésért? Mármint 2110-ben.
Milyen nickek lesznek? Vagy mindenki személyazonossága ismert lesz?
Nem is ez a lényeg, hanem mi lesz velünk?
Hjó oké, én is tudom, hogy már rég alulról szagoljuk az ibolyát. De akkor is.
Meglesznek a hozzászólásaink? Most is van olyan elhunyt, aki a neten nagyon is él.
Párszor hozzászólt, felkavarta a langyos vizet, s azóta is azon hüledeznek, hogy mekkora már.

Ezek alapján érdemes megfontolni minden hozzászólást. Mit fognak gondolni rólad, hogyan fognak rád emlékezni? Nekem nem mindegy, amellett, hogy nagy ívben teszek rá, de pont ezért. Nem úgy értem, hogy próbálok viselkedni, ha az lenne, sokkal jobban izgatnának a kortársaim. Engem az érdekel, hogy tudok e hátrahagyni olyat, ami használható lesz számukra is. Nagyon remélem, sőt lelkem legmélyén hiszek benne, hogy él olyan ember, aki olvasott tőlem valamit, s hasznára vált, másképp felesleges lenne.
Lehet idétlenkedni, vagy komolyra venni a figurát, állatkodni, a névtelenség nem kötelez semmire. Eladhatod magad bárkinek, a legnehezebb annak lenni, aki vagy. S még is ez a legkönnyebb. Na ez körmönfont volt, de azért eladható.
Nézzük meg [gugát] 2110-ben, keressünk rá.
Guga állapota, guga utoljára bejelentkezve, feltöltött fényképek, hozzászólások, adatlapja, azt mondja emberek közt szeretne élni.

"Emberek közt szeretnék élni, egy vederrel a kezemben átsétálni a szomszédhoz, ha látom betakarítás van. Elfogadni egy szívélyes pohár bort, s elbeszélgetni. Este lavórban lemosakodni, a vánkost a fejem alá igazgatni, és ha elhantolnak, akkor tudni, hogy „Itt nyugszik”. Valaki évek múlva rám talál, megkapál, ejt egy könnycseppet és tovább áll. Olyan vagyok, mint az elszáradt fűszál, kis idő és emlékezet se rólam."

Idézet magamtól, anno 2010-ben. Ha lehet hinni a blogoknak, emberek közt élt. Még nem tudom mi lesz a hattyúdalom, de ígérem, tudósítani fogok róla, hogy kik voltak ezek az emberek.
Guga egyszer azt írta, hogy jó neki, mások meg folyamatosan panaszkodtak mellette, hogy mennyi a baj. Érdekes ez a guga gyerek, biztos kicsit hibbant. Vallási fanatikusak szoktak ilyen elvakultak lenni, hogy minden helyzetben jól érzik magukat.
Másnál csöpög a csap, és a fejét veri a falba, hogy most még ez is, nem elég, hogy el vagyok maradva a csekkekkel, most hívhatom ki a szerelőt.
Guga meg sugárzik a boldogságtól, hogy köszönöm uram, hogy van víz, s ihatok, mert más szomjazik a földön, s napokig szenved.
Jövőzene.
Ez a téma nem egy „sunáznám” kategória.
Pedig az ilyen jellegű igényeket akkor is ki fogják szolgálni, nem változunk.
Egyszer találtam a közvágóhíd egy ormótlan épületében régi, nagyon régi pornóképeket. Igazi fotók voltak, a mai manóban teljesen felvillanyozódott a tulaj, mikor meglátta. Lapozgatta, majdnem 100db fénykép, párat kiemelt, hogy ez retusa, volt hozzá szeme. 45.000 forintot kaptam érte, csekkekre ment, el voltam maradva. De végtelenül hálás voltam, mert az a pénz az ölembe pottyant. A képekből nyílt egy kiállítás, a szex örök és halhatatlan címmel. A fotók 1890 környékéről voltak, vastag bajszú fickó félméteres fasszal egy parkban. Mellette két udvarhölgy éppen kezelésbe vette. Akkoriban még nem volt fontos, hogy a kamerába nézzen, mint ha éppen neked csinálná. Csak tették a dolgukat, a ruhájuk alól kilátszott mindenük, az egyiknek a fenekébe markolt, a másikba éppen behatolt. Csak az öltözet változott, akkoriban még kosztümben dugtak. Ma már van olyan harisnya, mint a halász hálója, sőt nagyobb szemű, pont ott kihasítva. Latexben is, meg korbácsokkal, különböző szerszámokkal, amik elemmel mennek. De mi lesz 2110-ben? Hová fejlődik az ipar? Az biztos, hogy nem a kapanyél felé, pedig az is jó kemény, meg egyenes is, és hosszú.

Nemrég voltunk krumplit ásni Szandán, oszt kapát adtak a kezembe. Szandán azt mondják a krumpli kapával való kiközösítésének a földből, hogy krumpli ásás.
Hánytorgattam azt a vizes, iszapos földet, de pár perc után hólyagos lett a tenyerem, hiába köpködtem. Szégyen, nem szégyen kértem egy kesztyűt, ilyen munkásat. Magyarázkodtam, hogy holnap nem fogok tudni dolgozni. Mi ez ha nem megfelelési kényszer?
Persze nem tudom miért magyarázkodtam, a kesztyű már ki volt előre készítve, több embernek is. A lényeg az volt, hogy együtt legyünk, kérdezgessük egymást semmiségekről, néha belemenjünk mélyebb beszélgetésekbe, s a végét egy otromba röhögéssel zárjuk le.
Ebéd előtt egy feles, mama egyre betegebb, nehezen viseli papa halálát, egyre betegebb.
Egyedül tölti az éjszakáit, egyedül ébred, egyedül főzi a kávét, s egyedül issza meg. A papa 60 évig volt mellette, megmorogta őt minden reggel, minden este, de az a 60 év úgy tűnt örökké fog tartani. Az öreg csak elment, nem tudott magáról a kórházban, de a mama hazahozatta meghalni. Azt otthon a legjobb, nem idegen emberek között, akik csak aláírják, hogy akkor végeztünk, vegye át.
Emberközel.

Ha lehet hinni a blogoknak, a [papa] is örökké fog élni.
Remélem megtalálják. Jahno egyszer megígérte, hogy ha nem tudom kifizetni, a gugaponthu akkor is él, nem fogja törölni a szerverről. Évek óta nem fizettem neki egy fillért sem, haveri okból, meg szállítok neki domaint. Dee eszembe jutott nemrég, hogy mi lesz az oldalammal utánam? Viszi tovább a fiam? Jahno kinek adja át, ha már nem találja az entert?
Nagyívű weblapok szűntek már meg, hatalmas reklám, erőbedobás, aztán semmi, kidobott pénz. Nem tudom ki emlékszik az első weblapomra, vagy egyáltalán valamelyik állapotára, az mind az én állapotom volt.
Valaki hozzászólt guga állapotához.
Ha lehet hinni a blogoknak, guga örökké fog élni.
2110-ben is hozzá lehet szólni, azt nem tudom milyen néven, vagy hogy egyáltalán internet e az internet, vagy már a kávéfőző is kommunikál, s nem veszed észre, hogy egyedül vagy.
Guga most lenne 128 éves, megemlékeznek rólam, beraknak szmájlikat, flashmob gugára, mert most lenne 256, vagy 512, 1024.
Milyen nevek lesznek 2110-ben?
Domain Erika
Internet Zoltán
Www Mihály
BB Éva
VV Anikó
Lcd József
Vagy Bios Béla?
Esetleg RIOS Etelka?

Böce még emlékszik rá, de szerintem Csiga is. Volt egy drapp baseball sapkám, akkoriban azt sem tudtuk mi az a baseball. De sapkánk már volt. Golyóstollal vastagon ráírtam, nagy betűkkel, hogy: SZAR AZ ÉLET ETELKA.
Nulla Etelka ismerősöm volt, az okát sem ismertem, hogy miért azt írtam, akkor abban az állapotomban voltam. Éppen korszakváltás, mert nagyon sokáig hippi voltam, Böcétől vettem egy chopperre emlékeztető kerékpárt, s azzal jártam mindenhová. Meg hímzett paraszt ingben, mondogatták, hogy nézd, jön a villanyoszlop kerékpáron. Mert, hogy jó magas voltam, az öcsém 10 centivel magasabb nálam, nagy lótoló, ha elindul, feltöri a betont.
Szóval vége volt ennek a hippi korszaknak, untam már, hogy Jézusnak szólítanak, keményebb életre vágytam. Találkoztam egy Soproni punkkal, tiszta neolux volt a feje, elkérte örökbe az egyik pulóveremet, meg az Exploited kazettámat. Böce meg unszolt, hogy add már oda, fázik, s jó zenére vágyik. Meg te amúgy sem vagy punk.
Dehogynem, a kazettát és a pulóvert azért odaadtam.
Akkoriban kezdtem el hordani azt a sapkát, azt hittem kemény vagyok, meg hogy durva, polgárpukkasztó a szöveg. Böce ugyan kiakadt rajta, nem értette, de ő is egy polgár, hiába értetlenkedett.

Mit fognak érteni belőlünk 100 év múlva, ha elolvassák? Mit fognak érteni abból, hogy Spektrum, Commodore, vagy Videoton tv game? Elkerekedik a szümtük a 286, 386, 486 láttán? Mi az, hogy Pentium I. és tuningolt Celeron 366-os? Ráadásul Slot 1.
Én a legszebb korban éltem, nekem még volt Nokia 3310-es, aki ismer, az pontosan tudja, hogy most is azt használom, ráadásul rózsaszín. A nejem miatt vezeklek, több mint egy évig könyörgött, hogy cseréljem le neki a telefonját, mert mindig elfordul, elrejti, ha felhívják.
De én még particionáltam a 10mb-os winchesteremet kétfelé. Játszottam pac-man-el dos alatt, s volt otp részletre vásárolt ISA-s hangkártyám, akkora dobozban adták, hogy költözéskor abba pakoltuk a ruhás szekrényt.
Égett is a szemem a 60Hz-től, akkoriban még nem tudtuk, hogy létezik annál nagyobb, úgy néztem ki egy átpekmenezett éjszaka után, mint az albínó nyúl.
Az első lcd monitoromat 90 ezer forintért vettem, 15 colos volt és 20 mls.
Lefogadom, hogy 2110-ben már monitor sem lesz, filmekben is nagyon nyomják a holo témát. Meg mi az, hogy megjelenés?

A jövőben azt is tudni fogják, éppen hol jársz. Nem kell készpénz, sem bankkártya. Beugrasz tankolni, s a kézfejedről leolvassák, ráterhelik a számládra. Nem tudsz majd elrejtőzni, ha lehet hinni a blogoknak.
Arcizomkeringő, pedig egyáltalán nem vicces. Gondolj bele, hogy olyan korban élsz, olyan kontroll alatt, hogy ha átléped a záróvonalat, akkor az autód rögtön jelez a legközelebbi oszlopnak, ami 100 méterenként van, s egyből levonják az egyenleget a számládról, ahogy átlépted.
Nincs több ablakon kidobott sörös üveg, kiszürcsölt pille palack, vagy csikk. Mert megy az autó az út szélén, s ahogy feltakarítja, már adja is le a dns mintát, hiányozni fog a számládról.
Én Kántoron nőttem fel, Onedin család, meg Pityke őrmester, esetenként kisvakond, vagy Barba papa. Ehhez képest nagy ugrás a Star Wars, főleg moziban, premier, első rész. Még Gyulán.
Az Alien I.-ről meg ne is beszéljünk, be voltam szarva hazafelé rendesen, a várostól 5km-re laktam, egy tanyán, [Nagyfenék 9.]
Szóval lehet mondani, hogy a legszebb kor, anyám Romániából hozott az Orion fekete-fehér tv elé színes üveglapot, hogy színesben lássuk a világot.

Lesz 2110-ben ekkora ugrás, mint nekünk a holdra szállás? Mekkora már?
Amstrong leszállt a holdra, mondjuk annak fényében, hogy a Marsra készülünk vizet bányászni, már most unalmas.
Apa és fiú is nehezen érti meg egymást, a fiú gondolkodása hatalmas ugrás, az apja meg értetlenkedik, perel, mereszti a szemét.

Ésaiás próféta könyve 55. rész
8. Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!
9. Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!

Hogyan magyaráznád el egy 1600-as évekből idecsöppent embernek, hogy mi az a mikrohullám, vagy a mobiltelefon, chat, meg iwiw?
Hogyan magyaráznál egy olyan embernek, aki 2110-ben fog élni, hogy értse?
Az internet elvileg világháló, ami bárkivel képes összekötni, kapcsolatba hozni. Ehhez nem feltétlenül szükséges, hogy életben is legyek, nem társkereső, szimpla palackposta. Ha lehet hinni a blogoknak.
Mostohaapámmal életemben egyszer volt Bendzsó ötperc. Mi a nejemmel Bendzsó ötpercnek nevezzük azokat a perceket, amikor csak is egymásra figyelünk. Lehet kérdezni bármit, s őszintén válaszolunk, nincs rejtegetni való.
Bendzsó a kisebbik fiam, Benjámin. Róla neveztem el, mert egyszer csak leült velem szemben, és komoly kérdéseket tett fel, a szemem sem rebbent, pedig tudtam, hogy ez igen furcsa. Oda kellett figyelnem a saját gyerekemre legalább öt percig. S, nem úgy, mint általában, amikor féltem, s rákiabálok, hogy ne szaladj, mert meg fogsz botlani!
Mostohaapám egy üveg Zöldszilváni után leült a konyhaasztalhoz, érdeklődően, életében először rám figyelt. Megkérdezte mit hallgatok, mondtam, hogy Venom. Piros AIWA fémházas walkman, elkérte, hogy add csak ide. Belehallgatott és csak ámult, a pupillája kitágult, bortól elnehezedett.
Másnap reggel a walkmannal a fején ment dolgozni a tehenészetbe, nagy ívben szállt a Csepel kerékpárra, láthatólag élvezte. Alig tudtam tőle visszakönyörögni, hogy fater nekem ez kell, te amúgy sem vagy rocker.
Akkoriban már rocker voltam. Poli Vinil Klorid bőrdzseki, citromsárga-fekete csíkos nadrág, mint a Scorpions, Böcének kék volt, Csigának meg piros.

Lesz e Bendzsóközel 2110-ben, vagy csak az fog számítani ki mennyit tud lehúzni a kézfején lévő vonalkódról, mit engedhet meg magának? Lesz egymásra öt percük? S rám? Az én írásaim nem ötpercesek, rám tényleg figyelni kell, ha érteni is akarod. Can i help you?
What can i help you? Főleg 2110-ben, amikor a BIOS is lábújhegyen jár, nehogy észrevegyék, ne kövessék minden léptét, rejtőzne.
Szejuvéj, szejuvéj, szejuvéj. Ez már a jövő zenéje, ahol én nem létezem, csak az emlékezetben, ha más nem, a BIOS biztos emlékszik rám, hogy mikor voltam utoljára belépve.
Isten veled guga! De akkor ki ellened?

Nem azért élek, hogy a példaképed legyek!

Azzal vádolnak, hogy nem tudsz írni?
A fejedhez vágják, hogy csapongnak, s éppen azt írod le, amire gondolsz?
Hisz mindenki azt teszi, aki ír!
Csak te jobban csinálod.
Nincs miért magyarázkodnod.
S főként kinek?
Aki olvassa?
Vagy, aki megérti?
Nem hibáztathatod, hogy rajong érted, nem a feleséged!

Az írást a kisebbik fiamnak szánom, remélem nem bánja 

Szólj hozzá!

Címkék: gugaizmus?

A bejegyzés trackback címe:

https://guga.blog.hu/api/trackback/id/tr632248167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása