HTML

Satira si umorul

Kdo je to osmák degu ? Norinka, terinka, šmudlík, mláďátka, piškůtek.

Friss topikok

Linkblog

Az utolsó kívánság

2007.06.12. 22:02 guga


Az utolsó kívánság


Ha meghalok és a lelkem megáll a teremtőm előtt, akkor lesz egy kérésem tőle.

Szavam ugyan nem lehet nyikk se, de talán kérhetek egyet.

Szeretném végignézni minden ember életét az elsőtől az utolsóig, a születésétől a haláláig.

Ahogy megteremtette Ádámot s utána Évát, szeretném végignézni minden mozzanatát és visszatekerni azokat a részeket. Szeretném megnézni hogyan kerültek első alkalommal intim kapcsolatba, nem a testiség miatt. Tudni szeretném, hogy be volt programozva mindkettő és automatikusan tudták mit kell tenni, ösztönösen érintették egymást vagy első alkalommal esetlenkedtek?

Hogyan lett a földön ennyi ember? Vérfertőzés? Mindent szeretnék aprólékosan végignézni.

Az összes kérdésemre választ kapni. Idő van, vagy is már nincs, azaz nem létezik.

Szeretnék beülni egyedül egy szobába (ha lesz olyan), bekapcsolni azt a valamit, amivel rögzítették minden ember életét, minden másodpercét és egyenként végignézem mindenkiét. A tiedet is.

Úgy csináld, azzal a tudattal, hogy a végén megnézem. Arra is kíváncsi vagyok, hogy az utánam következő emberek hogyan fognak megemlékezni a XX. századról. S egyáltalán meddig élünk még a földön? Meg mióta?

Élünk e még 2000 évet? Vagy 20000 évet, esetleg többet?

Ha valaki 20000 év múlva vizsgázik mennyit kell tudnia történelemből?

Volt a legújabb kor, amikor az ember kilépett az űrbe és feltalálta a netet, ami elidegenítette egymástól az embereket és dobtak egymásra pusztító bombát.

A túlélők utána ráébredtek, hogy ilyet többet nem szabad? Vagy az ember lelkében bűn van és bizalmatlanság eleve s ez így megy az utolsó emberig? Káin is megölte Ábelt.

Hova fejlődünk? Mindegyik kérdésemből újabb kettő fakad, ezért tényleg félre kell majd vonulnom és átnézni a dolgokat s megérteni mindent.

Napóleon, ahogy fut, mert gyötri a hasmenés.

Jimi Hendrix mikor először érintett gitárt, Picasso, ahogy ecsetet emelt a vászonra. Valaki, aki feltalálta a puskaport, az első ember, aki kézbe vette a tüzet.

Hogyan lett a sör, a kerék, Noé bárkája, Kennedy gyilkosa, nagy pillanatok, de előttem nem marad titok.


36. De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.

37. Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak.



Tegyük félre az ellenérzéseinket a Bibliával kapcsolatban, hogy emberek írták, inkvizíció, ha Isten létezik miért hal meg ennyi gyerek, miért nem látjuk, különben sincsen.

Adjunk egy piciny esélyt annak, hogy az idézet igaz. A halálból még senki nem jött vissza, hogy szóljon „emberek állj” cseréptörés, töke van a menyasszonynak, nincs túlvilág, maradjunk itt és várjuk ki a végét, amíg lesz, vagy csináljunk egyet.

Az is kellemetlen lenne ránk nézve ha nem lenne, mert akkor most mi van? S ez után? Nincs semmi? Akkor már értem miért nem akar senki meghalni.

Ott tartottunk, hogy az idézet igaz.

Ez alapján jogosan gondolkodom, hogy valamivel rögzítik minden másodpercünket, vagy a végén a lelkünkből töltik le a kért anyagot.

Kérem csatlakoztassa a lelkét a szerverre, download.

Na látja Péterkém, mondja csak hogy is volt az az anyázás ott a dugóban? Beszéljük csak meg. Na és látja azt, amikor lekiabálta a szomszédját? Ejnye no, lett volna más megoldás is.



Szeretném végignézni Jézus életét, már kikölcsönöztem de egyik kiábrándítóbb a másiknál. A leghíresebb ember a földön és juj de sok ember érzi kötelességének, hogy megfilmesítse az életét. Eddig egyetlen hitelesnek tűnő filmet láttam, amiben nem spirázták túl a szerepét.

Szeretném látni a születését és a halálát, a tetteit, a gondolatait és a hibáit.

Sodoma és Gomora, a sóbálvány, húú azt a pillanatot többször is visszatekerném, lelassítanám. Idő lesz rá, vagy már nem is létezik.

Bevackolnám magam és csak egy távirányító kéne a végtelenbe.

Apám, ahogy először meglátja Anyámat, ahogy felsírok, bár lehet nem nézném végig a saját életem.

Ha magamról látok fotókat vagy filmet mindig elfog a szégyen érzet. Nem volt olyan pillanat az életemben, amire büszke lehetnék, de azért élveztem s élvezem minden percét. Jaj ezt ne nézzétek mondom néha, mikor ülnek körülöttem és egy fénykép, amin sárga a fogam, kibolyhosodott mackóm, zsírfoltos pólóm höhhhnyeee, ráadásul megvágtam magam borotválkozás közben és véres a pólóm nyaka. Vannak pillanatok, amiket nem látnék viszont.

De azért a te életedet szívesen végignézném. Az összes gondolatodat feliratozva, felugró buborékokban, hogy tudjam.

Van olyan, aki 3 ember életét végignézné és megunná az egészet? Utána mit akarna csinálni ott? Hol?

Minden kérdésemből kettő újabb fakad. Ki ölte meg Laura Palmert?

Látnám a bicikli tolvajt, aki lenyúlta a kerékpárom. Végre tisztán átélhetném az összes olyan pillanatot, amikor nem emlékeztél semmire, mert előző napokban buli.

Megtudnám hol hagytam el a kulcsomat és az után mi lett vele.

A földön minden egyes pillanat érdekes, amióta itt él az ember. Az összefüggések, hogy miért és ha nem az történt volna.

A legfontosabbat kihagytam, Istent is megnézném, mit csinált, amíg nem láttuk? Mit gondolt rólam vagy rólad, amikor olyan helyzetben voltunk, hogy furdalt a lelkiismeret. Kicsi buborékok feliratozva. Hogyan irányította a rendszert? Hogyan lett a föld és a végtelen.



Ha minden ember életét végignéztem, akkor készítenék egy kimutatást, egy statisztikát.

Kié volt a leghosszabb? Ki volt a legmagasabb? Mennyi a férfi és mennyi a nő?

Az összes leélt évek száma. Kié volt a legérdekesebb élet? Ki élvezte a legjobban?

Egy emberre leképezve a haragban eltöltött órák száma, mennyit szeretett, örült vagy sajnálkozott. Szép nagy számokat kapnék.

Hány ember ismerte Istent pontosan? A többiek miért nem? Tényleg annyi kérdésem van, hogy kedvem lenne már most meghalni és elkezdeni Ádámtól nézni az összes ember életét s amikor rád kerülne a sor, akkor behívnálak hogy nézzük meg együtt, hisz ismertük egymást.

Látod ott találkoztunk először, tekerjük vissza, nézd mit gondoltál rólam :)



Hja, ki ez a hülye?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://guga.blog.hu/api/trackback/id/tr697621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása